Auchhh! Gigi Sensitif.

Assalamualaikum. Dah lama Fara tak update blog ni. Dah masuk tahun 3 ni memang jadual makin busy, subject pun makin tough. Doakan Fara ya kawan2! Fara nak mengadu ni, dah lama Fara alami gigi sensitif, seingat Fara dah setahun la, start awal tahun lepas. Memang ngilu sangat2 especially bila makan benda sejuk , aiskrim, minum ais dan gigit makanan yang keras2. :( Fara rasa puncanya sebab Fara sekarang kat negara yang sejuk ni. Gigi pun sampai selalu ngilu2.. 

Korang ada tips tak macam mana nak hilangkan gigi sensitif , share la dengan Fara ya? :) Cuma Fara sekarang dah tukar ubat gigi je lah, dulu selalu pakai Colgate, sekarang dah guna Sensodyne . Ada lah perubahan, tapi still sengal kadang2.. auuuuuu :(

No comments:

Post a Comment