Wishlist Benda Nak Buat Bila Balik Malaysia

Hi, Assalamualaikum semua. Pagi ni housemate Fara dah balik Malaysia dah, jealous much. Fara punya batch ni lain sikit sebab kitorang start semester in Winter , so cuti summer kitorang pendek. Diorang pulak summer batch, so cuti summer diorang panjang. Tapi takpe, masanya akan tiba nanti, kitorang pun akan balik, tapi kena menghitung hari lagi la, 23 hari lagi. Wuhoo. Lagi nervous sebab nak exam 3 papers final ni. Harap2 dapat skor the bomb la. Amin. Okay, nak senarai list benda nak buat masa kat Malaysia nanti. Tak interesting sangat pun, sebab Fara bukan kaki merayap. 

1. Sampai2 je kat Malaysia, nak pergi bazaarRamadhan, since Fara sampai pun 2 hari sebelum raya 
2. Nak beli baju raya (belum ada lagi untuk tahun ni) 
3. Balik kampung kat Kemaman
4. Nak naik kereta baru abah LOL
5. Nak jumpa buah hati dan keluarga dia
6. Nak makan makanan Malaysia
                






                                       

Oh my god, how I miss all those delicious food. And tak lupa juga nak lepak kedai mamak makan nasi kandar or roti canai. Nyum3. See you in 23 days
(Gambar sumber dari Google)

16 comments:

  1. Seronokny raya kemaman . rinduuuuu . Tapi tahun ni turn kampung dkt rumah je. Sebab tahun lepas dah raay dkt kemaman . Hihi. Good luck exam !!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi Thira, wah2 sama ek korang kemaman jugak. hihi :) terima kasih ya. goodluck jugak untuk awak

      Delete
  2. Hi Fara, salam ramadhan. Cepat-cepat Malaysia. Hehe. Good luck untuk exam nanti :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi Fatin, salam ramadhan jugak. Hihi. thanks tau

      Delete
  3. pergh.. mknan tu buat zz terliur.. x prnh lgi pergi bazar ramadhan ni sbbnya keje pun blik 6.30.. tak sempat nk g..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe, fara dh lama tak dapat makan semua tu. uwaaaa... aloo cian zz tak sempat beli.

      Delete
  4. Wishlist banyak menjurus kepada makanan nih :P

    ReplyDelete
  5. tak tahan nya tengok satay tu sis :3

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe, tau takpe. tak sabar nak makan

      Delete
  6. wishlist yg last tu penting!! ayam masak kicap! tomayam (ni knp siam ahha), ketupat, rendang, serondeng, roti canai, teh ais dan semualahhh ^_^

    ReplyDelete
  7. fara balik nanti kejap ke lama? nanti sebelum balik russia buat sambal ikan bilis rangup. balik sana boleh makan. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. una fara cuti sampai akhir bulan ni... wah, bestnye idea una nnti fara buat

      Delete
  8. wohoo, kalau winter semester, cuti panjang masa bulan 1-2 camtu ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah, sebab kitorang kena buat praktikal time tu, so kiranya dalam sebulan (3 minggu praktikal + 1 minggu lebih cuti winter) la cuti. takde lah panjang sangat hihihi

      Delete