Hijab Style Looks

Despite the fact that wearing hijab is an obligation for all Muslimahs, hijab also symbolizes beauty, confidence and obedience. And trust me by the way you style your hijab, it can reveal your true personality. Here are 3 hijab style looks that you can try out especially during this coming Hari Raya and also for your daily style. Being a modern and busy woman, the fancy tedious hijab style is no longer practical, we tend to wear something simple and easy-to-wear. I hope my recommendation below will help you :) 


1.Simple Two Loop

Try this simple two loop wrap hijab if  you love wearing shawls in your own creative style. The two loop hijab is easy to wear and flaunt from day to night. By making one end of the shawl shorter than the other, wrap the longer end twice around your head and you are set to go. Don't forget to use shawl that suits your skin tone and matches the color of your dress.


2.    Sarung style
 The sarung hijabs are already sewn in place for women to easily slip it on their head. Choose from the various sarung style patterns available in the market and show it off around town. This effortless hijab style is the best option for busy working women who do not have enough time for themselves and for women who love simplicity. You can affix your hijab with a pair of beautifully designed brooches on your shoulders to give a touch of luxury. 


3.    Instant shawl
Easy peasy instant shawls have become the new fashion piece for the modern hijabistas. Thanks to instant shawl, just wear it and count 1,2,3, you are now good to go! Your life saver especially when you are running out of time for some occasions, and good for someone who does not really have good skill in styling their hijab. ***High five

13 comments:

  1. yay.. for number 3... una spesis serabai sikit. pakailah spesis tudung apa pun.. kena betul banyak kali gak. but my fav is shawl. tak suka bawal sebab asyik nak kena tiup dia .. pakai spesis lekap kat dahi terus . settle hahaha :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha, fara pulak jenis tak reti tudung fancy sangat una, fara selalu go for no 1 tu je, silang camtu2 je , tak pun fara akan stick ngan bawal. hahaha. tapi klau special occasion fara amik shawl la

      Delete
  2. senang kan sekarang ada instant shawl. boleh beli jenis ni lah untuk raya nanti. saya ni jenis yang susah betul nak pakai shawl sebab tak reti nak belit-belit. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi, betul2, memang sekarang senang, memudahkan golongan2 tak reti berhias mcm fara ni. selalu fara pakai tudung mesti selebet, tak reti nak belit2 hijabista sangat, tapi rasanya raya tahun ni nak kena jugak belajar pakai cantik2.

      Delete
  3. eh, ingatkan sarung style dengan instant shawl tu sama je..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha. sarung tu biasa nya tak fancy sangat, kalau instant shawl tu dia dah tolong belit2 kan sekali je ;)

      Delete
  4. Im more into simple-two-loop, hehe, kalau pakai tudung sarung lia tak pandai sbb xsesuai,certain org jugak yg bole pakai, tapi jenis ni la yg paling cepat siap. kalau gaya no 1 tuh, lia mmg amik masa nak pakai mcm mana ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama kita berdua. give me five. haha sebab muka fara ni bambam so tak sesuai jenis sarung tu, nanti nampak seluas padang pulak pipi hahaha..

      Delete
  5. penah try pakai instant shawl, teruk betul rupa saya pakai. kureng reti nak shapekan muncung dia T_T

    ReplyDelete
  6. saya mmg suka yang pertama walaupun masih blo sepenuhnya berhijab,, tapi ngasenya yg pertama senang nk apply kot hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe, kita geng. sometimes bila kenakan tudung memang tak reti nak fancy2 sangat. pilih cara paling simple je

      Delete