Jom Review Blog: Edisi Pertama

Hi, selamat pagi semua, seperti yang Fara janjikan Fara akan review blog kawan2 yang so sweet dah join Fara punya segmen yang baru je tamat semalam. Total contestant ada 17 orang, so Fara akan buat entry review ni secara berperingkat2 lah ya ;)  Actually Fara ingat nak letak banner blog diorang, but tak semua kot ada banner so Fara just letak link je lah , lagi satu kang dikira mencabuli hak asasi korang pulak kalau Fara curi gambar dari blog korang, akak tak sanggup dipenjara okay. Apa2 pun hopefully membantu la mempromosikan blog korang. Hehehe. So tanpa melengahkan masa meh berkenalan dengan kawan2 Fara yang sweet ni.



Pertama sekali Fara review blog comel ni sebab dia lah peserta pertama segmen Fara tu. Hehehe. Owner blog ni Fara panggil Sya, seorang gigirl cute yang still dibangku sekolah. Very sweet little heart siap letak link Fara lagi kat blog dia. Akak terharu dik. Hihikk. Design blog pula yang super awesome, cantik, kemas dan meletop for sure korang tak sabar nak nengok nya. Entry2 kat blog dia pulak memang best semua, ada unsur2 nasihat, lawak2 pun ada jugak, pastu ada tutorial blog jugak. Pastu adik Sya ni ada bukak tempahan untuk design2 blog jugak, kalau korang berminat boleh klik link blog dia laju2 okay ;) 


Blog yang kedua ni very the girly one, cantik kan banner dia ni. Dengan tagline "I'm not a writer, I'm just a mere story teller" so boleh tahu how passionate she is in writing kan? :) So, Nia ni student lagi tau, Diploma in TESL, wah, bakal lecturer English ke ni? Ke editor magazine? Hihi. Setelah digodek2 lagi rupanya Nia ni seorang peminat Korean drama, hehe judge berdasarkan entry dia yang ada cite pasal korean drama. Sorry kalau salah ya. So, korang cepat2 klik link kat atas ni dan follow ya :) 


So, next blog is blog jejaka kacak malaya. Haha. Ciptaan tuhan semua kacak2 cantik2 ye dak? Fara panggil owner dia Mario je, agaknya dia ni peminat game Super Mario Bros agaknya kan? Cara penulisan dan komen2 daripada Mario ni menampakkan dia ni macam seorang yang cool je. Pastu dia ni memang ulat buku, suka membaca, memang contra sangat nih dengan Fara sebab Fara memang tak suka membaca langsung. Muahaha. Korang silakan klik link blog Mario ya, entry2 dia pun best2 jugak. Orangnya peramah :)

4. http://diarysofzulnas.blogspot.com/

Blog kakak cantik yang diberi nama Potret Cinta ZahinZul'Nas ni sangat lah cantik dengan warna background pink nya tu. Nama blog tu gabungan dari nama akak owner, suaminya dan anak mereka. So sweet kan. Tengok header pun dah rasa excited nak ada family jugak hihih. Jangan marah ya. Apa yang menarik kat blog akak Nas  yang cantik ni adalah ada segmen "Happy Postcrossing" yang mana dia berkongsi gambar2 postcard yang dia dapat dari sahabat di seluruh dunia. Wow! So, korang nak tengok dari negara mana kawan2 akak Nas, silalah klik ya.

5. http://soshesay.blogspot.com/

Ehem, last but not least untuk review edisi pertama ni adalah one of my favourite blogger yang Fara panggil Una. Orangnya sangat2 peramah, moden, cantik jelita, dan sangat rajin singgah blog dan komen2 kat blog Fara. Antara follower terawal blog Fara ni jugak, that's why I love her. Muah ciked. Fara dari dulu memang suka design dan penulisan Una sebab dia sangat straightforward dan banyak tulis tips2 macam tips nak online shopping, tips study, pastu daily life update yang sangat best untuk korang follow. Tunggu apa lagi, cepat2 klik ya.





15 comments:

  1. done bw blog diorg.. some of them hv good in writing.. best pnulisan dorg siyes..

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks Korn sebab support kawan2 Fara jugak ;)

      Delete
  2. alaaaa nak jugak blog di-review , tapi tak sempat join segmen fara :'(

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi, yeke nak di review, boleh je fara nak review . tunggu k. hahaha...

      Delete
    2. yeayyyyy /sambil lompat lompat anak//

      Delete
    3. careful jangan jatuh ya haha

      Delete
  3. thanks fara for the review ~ eh why tak suka membaca? nak recommendations ke? k gurau je .

    ReplyDelete
    Replies
    1. You r welcome. Ahaha. Sebab Fara pemalas kot. :D

      Delete
  4. Hehehe, boleh lah singgah dekat blog dorang ni..

    ReplyDelete
  5. haiiiiii~ selamat berkenalan semua.. ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. haiii selamat berkenalan jugak ;)

      Delete
  6. "gigirl cute" gituw kak fara haha!! thanks review kak fara, tkau nak cakap apa, terharu nih hehe :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehehe, istimewa buat buah hatiku ni hihihi

      Delete
  7. wow!!! thank you .. hehe kita tak jelita.. biasa2 je.. XD.. love ur blog too. ^^ lama tak datang sini... busy sejak kerja hehehe. fara dah balik rusia belum?

    ReplyDelete