Kalau Cinta, Bebaskan Dia!

If you love someone, set them free. Give them wings, let them fly high! Semakin meningkat dewasa, semakin I  rasa nak mencari diri sendiri. Kalau sebelum ni, I  dahagakan perhatian, teman, kasih sayang dari orang lain, tapi sekarang I rasa ini lah masa untuk I cari diri I, buat apa yang I suka, terokai dunia, berbakti pada orang yang dah besarkan I dan juga semua orang. 

I naturally seorang yang optimist, berfikiran terbuka, positif dan sentiasa menyokong apa yang orang lain buat. Sebab I rasa semua orang berhak jadi yang terbaik. I nak semua orang berjaya dalam hidup diorang. Berjaya tu tak terhad pada pelajaran atau harta. Tapi berjaya capai keselesaan hidup, jadi happy dan cukup dengan apa yang diorang ada. I guess this separation ni bukan lah sebab nak bermusuh, tapi sebab I nak improve diri I and I nak the other side tu pun improve diri dia, for mutual good :) 

Sometimes, be in a relationship tu bukan sesuatu yang kekal, terutamanya kalau cuma sebelah pihak yang cuba pertahankan benda tu, manakala sebelah lagi tak pernah nak mengaku kesalahan diri. Mungkin kerana ego, mungkin juga kerana memang tak nampak silap sendiri tu. Tapi I macam biasa, sentiasa pandang ke depan, I tak suka nak bertengkar or tegakkan kebenaran , sebab I'm not a "vocal" type. I jenis tak banyak cakap, so memang takde guna nak berbincang face to face. End up aku kalah. Bahahahaha. 

But I sentiasa maafkan orang, sebab I sedar I pun banyak buat silap, and tu pun salah satu sebab kenapa I pilih untuk bersendiri. Sebab I nak perbaiki diri sendiri dulu. Banyak kekurangan, tak sempurna, tak bersedia lagi untuk ke tahap yang lebih jauh dalam hubungan. 

Saja kongsi kisah ni, sebab I nak semua diluar sana cuba hargai masa yang ada ni untuk cari diri sendiri, kenali manusia, kenali alam, kenali pencipta, have fun buat apa yang kita suka. tanpa ada batasan daripada orang lain. Apa guna sesuatu hubungan kalau yang dapat cuma air mata, tak dapat jadi diri sendiri. Dan dia pula sentiasa fikirkan cara untuk ubah diri kita. 


"Good Clean Habits" Untuk Kekal Kemas Dan Jadi Pembersih

Let's get straight to the point, semua orang suka duduk dalam rumah / bilik yang bersih dan kemas, dan pakai pakaian yang bersih dan wangi setiap hari. Tapi tak semua orang rajin nak kekalkan momentum kebersihan. Ada yang kemas rumah seminggu sekali/ sebulan sekali/ setahun sekali. Haha. So meh nak kongsi tips dan apa yang kita patut buat untuk sentiasa berada dalam environment yang bersih dan tenang. Baru la selesa dan mudah nak study kan ;) 

1. Lipat selimut right after bangun tidur 

Kita mulakan dengan benda pertama yang kita buat pagi2, bila dah bangun tidur tu silakan terus lipat selimut dan betul2kan bantal dan cadar kalau senget2. Bukan saja untuk kekemasan, tapi juga kita nak bagi pengudaraan kat tempat tidur kita. Imagine kalau kita tak kemas katil tu, hawa2 busuk dan bakteria tergumpal2 sekali dengan selimut yang bergumpal. Ewww hihihi. 

2. Cuci bedsheet/ pillowshet/ comforter

Okay, ni terpulang kepada kerajinan korang la, kalau macam Fara, prefer cuci dalam sebulan sekali je. Tapi just in case berlaku emergency kena cepat2 cuci okay? (perempuan punya kes hihihi) Kalau dah start berbau tu sila2 kan cuci, jangan biarkan camtu je. Sebab nanti bau tu melekat kat pakaian dan rambut kita, sangat tak best! 

3. Elakkan makan kat bilik tidur

To be specific, jangan makan atas katil. Memang risiko tinggi nanti ada makanan/ air tumpah kat selimut. Nanti cik semut datang, pastu masuk dalam telinga korang, siapa nak tolong ? 

4. Susun barang ikut jenis

Ni benda obvious la, maknanya kalau 1 meja tu kita khaskan untuk mekap, just letak mekap2 je kat situ. Jangan tiba2 ada koleksi jajan atau buku2 pulak kat meja tu. Bila kita susun ikut jenis item, senang kita nak cari barang tu, and senang la aktiviti harian kita. Setiap aktiviti tu ada stesen2 sendiri. Sama jugak kalau dalam bilik air, korang wajib ada bakul toiletries, jangan sepah2 kan kat penjuru2 bath tub, atau penjuru2 sinki, atas mangkuk tandas, serius semak gila kalau buat camtu. Susun barang2 mandian tu dalam satu bakul, and letak kat satu sudut je. Mudah dan kemas kan?

5. Cuci pinggan / periuk right after use

Kalau dah siap masak tu, silakan cuci terus periuk, kuali, sudip,senduk, blender yang dah pakai. Jangan delay2 nak cuci, sebab bahan masak ni memang cepat berbau, nanti kalau delay lama2, memang busuk la dapur kita, dan berkulat2 kat dalam pinggan mangkuk kita. Camne nak guna balik lepas tu, macam dah tak hygienic. Lagi satu, kalau ada tumpah2 time masak tu kena la cepat2 lap kalau taknak stain tu kekal selama2nya kat situ. 

6. Lipat terus baju yang dah kering

Right after angkat baju, silakan terus lipat, or at least letak dalam satu bakul kalau rasa tak sempat nak lipat. But please jangan delay lama2, sebab nanti makin lama makin malas. Haha. And jangan sesekali longgokkan atas katil/ atas meja/ atas lantai (WTF) , just think about bacterias yang akan hinggap kat baju2 kita tu nanti k? Nah lifehacks, kalau malas lipat, just sangkut dengan hanger haha. Kalau baju2 kecik macam bra, panties, socks tu kalau malas lipat, korang invest la sikit duit untuk bakul mini untuk sumbat semua kat dalam, but still kena asing2 kan la ikut jenis item, tak susah nak cari. 

7. Letak perfume untuk bilik, tandas, dan mangkuk tandas

Fara memang suka sangat bilik yang wangi, invest some money untuk wangian rumah yang korang suka, tak kisah la bentuk gel ke, hanging ke, spray ke, janji ada. Bau yang wangi boleh kasi mood positif kat kita tau. Especially lepas dah siap kemas rumah tu, terus spray wangi2 dalam bilik, memang relax sangat2.

8. Buat wholehouse cleaning every weekend

Dah jadi habit Fara, bila dapat cuti je, Fara akan kemas satu rumah, mula dari katil, bilik, dapur bilik air. Paling penting mangkuk tandas tu sila sental ya, Sebab kita jugak yang guna tandas tu, kalau tak cuci nanti memang kuning2 dalam mangkuk. Tak selesa nak guna. Hihihi. Dan jangan lupa buang sampah setiap kali basket dah penuh. Jangan tunggu berlonggok2 baru nak buang. Bau yang busuk dan bakteria je yang menanti.



I hope korang suka la baca bebelan Fara ni, especially bila kita share rumah dengan family / kawan, nak taknak kita kena kemas, sebab sama2 guna. Jangan just harapkan orang lain nak tolong kemas. Orang lain pun penat dengan tugas masing2. Jadi sama2 lah jaga kebersihan okay ;) 

Bagaimana nak Serlahkan Potensi

Hi everyone, despite of having such a bad day hari ni , Fara nak berkongsi sikit lah tentang pengalaman Fara sejak zaman sekolah sampai sekarang. Seriously kalau korang tengok Fara depan2, or dalam gambar ke, or dalam blog ke korang akan cakap Fara ni seorang yang confident. Hehe, sebenarnya Fara ni selalu insecure dan rasa rendah diri. Fara selalu rasa Fara banyak kekurangan, even ada orang puji for something ke Fara still rasa tak percaya. 

Okay, sebenarnya apa yang Fara nak sampaikan adalah, kita takkan pernah tau keupayaan, talent dan kelebihan kita, tapi benda tu akan slow2 terbentuk, and satu hari nanti kita akan rasa syukur sebab dikurniakan anugerah tu. Okay lah, bagi contoh la, Fara seorang yang sangat minat menyanyi, sejak zaman primary school memang cikgu pilih jadi solo for school performances, penyair la, penyajak la, dikir barat la. Tapi bila masuk sekolah menengah terus terang Fara cakap, Fara tak pernah ada peluang nak serlahkan bakat dan potensi diri Fara sampai kan Fara rasa benci secondary school Fara tu. Frankly speaking, segala aktiviti dan jawatan2 kat sekolah akan dimonopoli kan oleh orang2 yang sama, dia lah prefect, dia koopian, dia badar, dia lah ajk majalah sekolah. Pastu bila ada persembahan sekolah memang orang yang sama jugak dipilih, golongan yang pemalu dan tak femez macam Fara ni memang tak pernah diberi peluang untuk involve. 

By time, bila Fara dah makin dewasa ni, Fara dikelilingi oleh kawan2 yang sangat supportive, even Fara tak nampak talent Fara but most of them akan sentiasa bagitau something good iaitu puji2 Fara la. Haha. Bukan nak cakap suka dipuji, tapi terasa macam dihargai gitu. Bukan hanya tentang menyanyi lah, sama jugak dengan bab pelajaran, Fara masa secondary school bukannya bright student sangat, study boarding school tapi duk kelas paling hujung. Lol. Pastu ada cikgu yang Fara rasa macam tak suka Fara tanpa sebab, paling tak boleh lupa bila disuruh berdiri atas meja masa kelas Bahasa Arab, time tu dah form 4. Tak dapat jawab soalan dia, terus kena diri atas meja, dah la sorang je girl time tu. Sebab dalam kelas tu cuma Fara sorang je student dari kelas last, yang lain2 semua budak2 kelas atas so my teachers seems biased la. Haha, sorry ustazah, I still dendam dengan u. :P 

But, tiba2 tak sangka boleh further study luar negara buat medic pulak, Okay, serius, achievement ni bukan untuk Fara bangga kan sebab fara tak rasa pun Fara hebat ke apa. Cuma rasa macam happy sebab walaupun pernah kena gelak ngan cikgu sebab Fara turun kelas masa form 5, but fara still boleh tingkatkan diri Fara. As long as korang usaha, nasib korang boleh berubah, tak kisah lah dari level/ usia mana korang nak mulakan. It's your life, you're the king, you're the ruler. Never let others convince you that you aren't worthy. :)


Perempuan Perlu Proaktif Dalam Merancang Perkahwinan

Hi Assalamualaikum para pembaca. First of all Fara nak mintak maaf banyak2 sebab dah menyepi lebih 4 bulan dari blog ni. Serius Fara memang busy sangat semester lepas, sebab exam untum 5 subject yang sangat tough for preclinical year untuk medical school. Tapi Alhamdulillah dah selamat menduduki semua exam dan lulus dengan jayanya. :) Terima kasih kat kawan2 yang still baca blog fara walaupun fara busy tak dapat nak blogwalking kat blog kawan2. But sooner I will visit you guys back k. 

So, terasa nak update hari ni sebab nak bincang satu isu yang related dengan orang2 sebaya dengan fara yang rata2 nya dah mulai mencari pasangan hidup dan bersedia nak berumahtangga. So fara nak kupaskan tentang kepentingan si gadis untuk bersikap lebih proaktif dalam hubungan dua hala ni. Kenapa dua hala Fara kata,sebab perkahwinan adalah penyatuan antara dua hati dan dua keluarga. 

Isu stereotype dalam kalangan masyarakat kita, tak lain tak bukan, mentaliti 'wedding of the year' yang saban hari memang semakin teruk. Keluarga yang pentingkan glamour semasa majlis perkahwinan tanpa fikirkan kesan jangka masa panjang perkahwinan anak2. See, benda ni jadi isu kalau yang empunya majlis tu bukan dalam golongan yang berkemampuan la. Kalau anak raja nak buat majlis gempak siapa kisah pun kan. Tapi kalau sampai berhutang ribu riban, membazir lagi rasanya memang tak patut kot. So, penting di sini si gadis kena bijak bincang dengan mak ayah dia, jangan terlalu bebankan pihak lelaki dek kerana glamour satu hari. 

Another situation is bila keluarga kita tak boleh terima pasangan kita kerana perbezaan taraf pendidikan atau harta. Si lelaki takde PhD so tak boleh kawin dengan girl yang ada PhD, anak dato kawin sama anak dato, doktor kawin doktor, orang negeri Kelantan tak boleh kawin orang KL. Okay tu cuma contoh lah, but mostly memang wujud pun.

 Understandable kalau kita as anak, kita taknak derhaka pada parents kita,taknak lawan cakap diorang or hampakan diorang so kita terima bulat2 apa yang mereka cadangkan. Tapi sebenarnya kita boleh bertegas untuk menegakkan apa yang kita suka, tegas tak bermakna kita tak taat. Tegas means kita nyatakan terang2 apa yang kita nak, lelaki macam mana yang serasi dengan diri kita. Parents memang nak kan yang terbaik untuk kita, tapi yakinkan diorang yang kita boleh hidup lebih bahagia dengan orang yang kita sendiri pilih. 

Fara tulis ni pun sebab benda ni berlaku among keluarga Fara jugak, and berlaku pada diri fara sendiri. So fara harap lebih ramai girl yang sedar tentang tanggungjawab diorang dalam hubungan, bukan hanya mengharap lelaki untuk memulakan langkah dalam semua benda. Kadang2 benda kecil kalau diubah akan bagi impak yang besar dalam hidup. Jangan jadikan usia 20an sebagai alasan untuk tidak bersikap matang. Sekian. 

Ladies Fashion

CELEBRITIES LADIES FASHION LOOKS WITH THEIR PARTNERS

Who doesn't love watching Hollywood movies? The greatest entertainment industries with the production of millions box office movies, famous celebrities with good skill of acting and high taste of fashion during red carpet! Some celebrities are well known of their good taste of styles. Yes, it can be seen that celebrities are always dressed so well and glamorous but how about with their partners?

There are three celebrity couples who have incredible fashion taste everywhere they go. They are a match made from heaven with mutual creative styles. For the ladies who are dating someone, engaged or married, admit that sometimes you would love wearing matching outfits with your beloved! Me three! 

If you are dying to look stylish with your partner, check out these fantastic celebrity couples who look fabulous in anything they wear. From red carpet events, a date, to weddings and even on casual day outs or at the airport. They are such an inspiration for men and ladies fashion! #relationshipgoal

Olivia Palermo and Johannes Huebl





Look at these gorgeous, famous and fashionable couple. They look so amazing together. This couple knows how to mix and match various pieces together that still represents their character. Olivia and Johannes also caught the attention of others when the Mrs pulled a shocking wedding dress on her big day! Not everyone can put a wedding dress together using a cream cashmere jumper of ostrich like feathers, which she teamed with white shorts and full tulle skirt overlay. A wedding checklist maybe, girls? 


Blake Lively and Ryan Reynolds





Guys, look how happy the lovely couple is. Both are well-known actors in Hollywood and manage to pull a great look anywhere they go. Preggy mommy will never look so gorgeous as Blake who looks so stunning even when she is pregnant in a white stretchable maxi dress. Who says casual day out outfits are outdated and boring. Apparently this couple knows how to make a casual outfit look trendy by accessorizing it with stylish hats and sunglasses during a normal day out. How I wish I can be as fashionable as them! 


Victoria Beckham and David Beckham


Pheww, by looking at their photos literally make me sweat in here! Lol. Look how gorgeous and stylish this British couple. They are always  known for their fantastic taste in fashion, never ever fails to impress the fans with their super taste of fashion. The husband and wife have a certain style which represents sophistication and elegance. ;) 

You're welcome!!
 

Jom Review Blog: Edisi Kedua

Hi, untuk segmen review blog edisi kedua ni, Fara akan review another 5 blogs. Seperti yang Fara mention kat entry review blog edisi pertama sebelum ni, semua blog ni adalah blog yang dah join segmen Fara sebelum ni yang baru je tamat 10 Ogos yang lalu. So, tanpa melengahkan masa, Fara mulakan ya.


Dengan design blog bertemakan 3 warna iaitu kelabu, hitam dan putih, Fara dapat rasakan owner blog yang dikenali sebagai Orang Lidi ni mempunyai citarasa dan minat yang agak berbeza dari orang lain. Ala2 misteri gitu. Cantik pulak tu design dia. Teringin nak jadi kreatif macam beliau. Pastu bila Fara selidik2 kat ruangan "Siapa Saya?" kat blog ni, Orang Lidi tak bagitau pun jantina dia lelaki ataupun perempuan, tapi naluri Fara berat mengatakan beliau adalah seorang lelaki. Cewah. Mungkin sebab design blog nya kot yang obvious nampak dia macam lelaki. Arghh, tak kira lah, lelaki ke perempuan ke, korang tetap kena tinjau2 blog dia okay? Hihih. Pastu beliau sempat tulis yang beliau nak jadi pendakwah blogger, kita doakan untuk beliau supaya berjaya capai apa yang beliau impi kan tu ya. Pastu Orang Lidi ada jugak mention blog2 dakwah yang best2, korang pergi lah tengok blog mana yang dimaksudkan tu. 


Blog yang kedua ni pulak milik seorang jejaka yang dikenali sebagai Ejoy. Antara blogger yang mengutarakan isu2 semasa dengan menggunakan penulisan yang sangat hebat susunkatanya. Memang semua entri ditulis dengan ayat2 yang sangat tersusun, profesional, formal dan teratur. Entry2 yang menengahkan isu2 semasa, tips2 menjadi penulis yang baik dan pelbagai lagi tips2 berguna yang korang semua boleh baca dan pelajari. Serius tak rugi kalau klik blog Cerita Ejoy ni. Design blog pulak yang sangat kemas dan simple buatkan korang rasa tenang nak baca setiap entry dia yang menarik tu. Jangan lupa klik ya? 


Blog ini dikenali sebagai Yumida dan memang dah well-known kot dalam kalangan blogger. Fara nampak follower pon memang ramai dah 4000 lebih. Penulis blog ni memang sangat versatil sebab entry2 yang ditulis tu memang merangkumi pelbagai aspek, ada kisah tentang dunia hiburan, tips2 harian seperti tips nak balik kampung, tips nak mengundi di Kilauan Emas dan sebagainya. Menarik bukan?  Korang boleh tengok sendiri entry2 blog ni yang memang macam variety bucket tu okay. Pastu dalam blog ni, owner ada tulis semua lama sosial yang korang boleh add, follow atau keep in touch dengan beliau. Jangan lupa klik tau ;) 


Blog yang diberi nama Skuterlady ni adalah milik seorang kakak cantik. Berdasarkan profil dia, Fara dapat tahu kakak skuterlady ni dah ada 3 orang putera comel. Alhamdulillah ya kakak. Sebuah blog personal yang penuh dengan informasi, header nya pon cantik sangat. Kakak skuterlady ni ada buat satu page khas untuk gambar2 yang beliau dah snap sepanjang travel dan semasa ada event yang best tau, nanti masa korang klik link blog skuterlady ni korang boleh lah tengok tempat mana yang kakak skuterlady dah pergi. Best sangat2 kan? Di samping dapat berkenalan dengan owner blog ni, korang boleh mengenali tempat2 best dan belum pernah kita lawati kat negara ni. Jangan lepaskan peluang klik tau. 


Dari url blog pun dah boleh tau sikit intro tentang owner blog kan. Blog ni memang cantik sangat dengan design wallpaper yang purple grid tu, header yang cute mute buatkan kita semua rasa tak sabar nak baca entry dia kan? Hihi. So, ni adalah personal blog yang dimiliki oleh owner yang dikenali sebagai Syasya. Pssssss. Kat header tu very informative plak, ada translation hello dalam beberapa bahasa. Boleh la feeling2 jadi polyglot. Hehe. Thanks Syasya. Wah, Syasya ni sangat rajin join GA blog rupanya, korang kalau nak buat segmen apa2 jangan lupa invite owner ni tau. Pastu entry dalam blog ni ada banyak info pasal kesihatan tau, pasal masalah wanita dan sebagainya. Very nice one! Korang kalau nak tengok semua entry Syasya dah tulis ni, jangan lupa klik laju2 okay. 

Jom Review Blog: Edisi Pertama

Hi, selamat pagi semua, seperti yang Fara janjikan Fara akan review blog kawan2 yang so sweet dah join Fara punya segmen yang baru je tamat semalam. Total contestant ada 17 orang, so Fara akan buat entry review ni secara berperingkat2 lah ya ;)  Actually Fara ingat nak letak banner blog diorang, but tak semua kot ada banner so Fara just letak link je lah , lagi satu kang dikira mencabuli hak asasi korang pulak kalau Fara curi gambar dari blog korang, akak tak sanggup dipenjara okay. Apa2 pun hopefully membantu la mempromosikan blog korang. Hehehe. So tanpa melengahkan masa meh berkenalan dengan kawan2 Fara yang sweet ni.



Pertama sekali Fara review blog comel ni sebab dia lah peserta pertama segmen Fara tu. Hehehe. Owner blog ni Fara panggil Sya, seorang gigirl cute yang still dibangku sekolah. Very sweet little heart siap letak link Fara lagi kat blog dia. Akak terharu dik. Hihikk. Design blog pula yang super awesome, cantik, kemas dan meletop for sure korang tak sabar nak nengok nya. Entry2 kat blog dia pulak memang best semua, ada unsur2 nasihat, lawak2 pun ada jugak, pastu ada tutorial blog jugak. Pastu adik Sya ni ada bukak tempahan untuk design2 blog jugak, kalau korang berminat boleh klik link blog dia laju2 okay ;) 


Blog yang kedua ni very the girly one, cantik kan banner dia ni. Dengan tagline "I'm not a writer, I'm just a mere story teller" so boleh tahu how passionate she is in writing kan? :) So, Nia ni student lagi tau, Diploma in TESL, wah, bakal lecturer English ke ni? Ke editor magazine? Hihi. Setelah digodek2 lagi rupanya Nia ni seorang peminat Korean drama, hehe judge berdasarkan entry dia yang ada cite pasal korean drama. Sorry kalau salah ya. So, korang cepat2 klik link kat atas ni dan follow ya :) 


So, next blog is blog jejaka kacak malaya. Haha. Ciptaan tuhan semua kacak2 cantik2 ye dak? Fara panggil owner dia Mario je, agaknya dia ni peminat game Super Mario Bros agaknya kan? Cara penulisan dan komen2 daripada Mario ni menampakkan dia ni macam seorang yang cool je. Pastu dia ni memang ulat buku, suka membaca, memang contra sangat nih dengan Fara sebab Fara memang tak suka membaca langsung. Muahaha. Korang silakan klik link blog Mario ya, entry2 dia pun best2 jugak. Orangnya peramah :)

4. http://diarysofzulnas.blogspot.com/

Blog kakak cantik yang diberi nama Potret Cinta ZahinZul'Nas ni sangat lah cantik dengan warna background pink nya tu. Nama blog tu gabungan dari nama akak owner, suaminya dan anak mereka. So sweet kan. Tengok header pun dah rasa excited nak ada family jugak hihih. Jangan marah ya. Apa yang menarik kat blog akak Nas  yang cantik ni adalah ada segmen "Happy Postcrossing" yang mana dia berkongsi gambar2 postcard yang dia dapat dari sahabat di seluruh dunia. Wow! So, korang nak tengok dari negara mana kawan2 akak Nas, silalah klik ya.

5. http://soshesay.blogspot.com/

Ehem, last but not least untuk review edisi pertama ni adalah one of my favourite blogger yang Fara panggil Una. Orangnya sangat2 peramah, moden, cantik jelita, dan sangat rajin singgah blog dan komen2 kat blog Fara. Antara follower terawal blog Fara ni jugak, that's why I love her. Muah ciked. Fara dari dulu memang suka design dan penulisan Una sebab dia sangat straightforward dan banyak tulis tips2 macam tips nak online shopping, tips study, pastu daily life update yang sangat best untuk korang follow. Tunggu apa lagi, cepat2 klik ya.





Announcement!! Pemenang 1st Segment by Black Queen


Hi, Alhamdulillah, dah 2 bulan berlalu dari tarikh Fara mula2 buat segmen yang tak seberapa ni. Haha. Sebelum Fara umumkan pemenang dia, nak ucapkan jutaan thanks kat kawan2 yang sudi join segmen ni dan Fara rasa fun dapat baca korang punya description tentang diri korang :) Alhamdulillah sempat dapat 17 penyertaan, okay lah tu, sebab Fara pun tak promote sangat segmen ni, sebab malu. Promote pon rasanya 2 hari pertama launch benda ni. Haha. Fara cakap nak abeskan sebelum pukul 11.59 malam kan, tapi disebabkan Fara tengah free sekarang, so Fara update siang2 ni terus la.

 So now, Fara sendiri akan sahut challenge dia tentang "satu perkataan tentang diri sendiri tu". Okay, kalau orang suruh Fara describe one word tentang diri Fara, Fara akan cakap Fara MATANG kot. Erkkkk, matang ke? Hihi. Banyak segi jugak la kematangan Fara ni, dari fizikal for sure lah kot sebab badan den besar macam monster, haha tipu lah cam monster tapi besar la jugak. Haha. Orang confuse betul ke Fara baru 18, masa tu kat Jabatan Imigresen, dia tanya betul ke 18 ingatkan 28. Kuang asam! Pastu, kalau bab dressing dengan mekap pon Fara suka nampak dewasa, suka pakai lipstick terang2, pakai heels.

 Bab makan pulak, suka makanan2 kampung dan kuih muih ala2 orang tua sikit la taste Fara. Pastu selalunya hobi dan pemikiran Fara macam lain sikit daripada kawan2 sebaya, malas la nak describe sal ni, kang korang takleh terima lak apa hobi dan pemikiran yang Fara maksudkan tu. Ahaha. And last but not least, I'm a Lolita. Ada paham ka? Tu term Fara guna nak describe yang Fara suka kan lelaki lebih tua dewasa berbanding Fara. Lagi dewasa, lagi banyak pengalaman ye dak? Hehe. Got nothing to hide ;) 

Okay, kembali ke pangkal jalan  tujuan utama entri ni, nak umumkan pemenang, so dah janji nak pilih 5 pemenang je kan, tapi actually Fara terlupa nak beli lagi satu hadiah, so yang lagi sorang tu Fara bagi Topup RM20 ya. So, here's the list :

5.Naz

Tahniah pada yang terpilih tu ya, pada yang tak berjaya, Fara really sorry sebab kalau Fara kaya raya, memang semua orang Fara kasi hadiah. Hehe. Tapi sebab kan korang terlalu sweet sebab dah join segmen Fara so Fara akan cuba buat review tentang semua blog yang join contest ni, Inshaallah nanti mana tau boleh naikkan trafic dan followers korang ;) I love you all.

NB! Perhatian kepada para pemenang sila emelkan alamat anda ke emel Fara :  bungatoy@gmail.com